دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1397 - 12:05
قائم مقام واحد علوم و تحقیقات:

رشته‌های دانشگاهی بر اساس نیازها و مساله‌محوری راه‌اندازی شوند 

قائم مقام واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به اینکه نیازها و مشکلات در مناطق مختلف کشور با یکدیگر تفاوت دارند، لازم است در ایجاد و راه‌اندازی رشته‌ها به آمایش سرزمین، آمایش آموزشی عالی، نیاز منطقه و مساله محوربودن رشته‌ها توجه ویژه‌ای شود.
کد خبر : 288119

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر قاسم عموعابدینی در نشست رؤسای واحدهای میزبان شعب واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر اینکه این واحد و شعب آن باید از کیفیت یکسانی برخوردار باشند، اظهار کرد: «با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات گوناگون در واحد علوم و تحقیقات و شعب آن که در مناطق مختلف کشور قرار دارند، اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مشترک از جمله اقداماتی است که می‌توان بصورت مشترک انجام داد«.


قائم مقام واحد علوم و تحقیقات، یکی از اهداف اصلی احیای دوباره شعب واحد علوم و تحقیقات را کیفی‌سازی و کمک به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی دانست و افزود: «پس از احیای شعب واحد علوم و تحقیقات، قرار نیست مسیری پیموده شود که دانشگاه اقتصادمحور از محل شهریه دانشجو را هدف غایی در نظر می‌گیرد؛ بلکه در احیای شعب علوم و تحقیقات باید به علم نافع، پژوهش و کارآفرینی توجه شود«.


روند احیای شعب واحد علوم و تحقیقات


دکتر سیدیعقوب زراعت‌کیش مدیرکل حوزه ریاست واحد علوم و تحقیقات نیز با ارائه گزارشی از روند احیای شعب واحد علوم و تحقیقات، گفت: «اکنون شعب علوم و تحقیقات در ۸ استان کشور که دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده‌اند راه‌اندازی شده و بعضی از رشته‌های آنها در دفترچه وارد شده است؛ در آینده برخی دیگر از رشته‌های این شعب در دفترچه وارد خواهد شد«.


احیای شعب علوم و تحقیقات؛ فرصتی برای اجرای نگاه کلان حل مشکلات کشور از سوی دانشگاه


حجت‌الاسلام حجت‌الله ذاکر معاون فرهنگی و دانشجویی واحد علوم و تحقیقات نیز با توجه بر تاکید دکتر فرهاد رهبر درباره راه‌اندازی رشته‌های بین رشته‌ای، اظهار کرد: «در راستای نگاه کلان فرهاد رهبر مبنی بر اراده دانشگاه آزاد اسلامی برای حل مشکلات کشور، به نظر می‌رسد احیای شعب علوم و تحقیقات فرصتی است که بتوانند طی هم‌افزایی با واحدهای دانشگاهی مادر در هر استان و در راستای حل مسائل و مشکلات هر کدام از استان‌ها نسبت به تعریف رشته و انجام پژوهش اقدام کنند«.


تاکید بر رعایت استانداردهای کیفی در شعب علوم و تحقیقات


معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی واحد علوم و تحقیقات هم اعلام کرد: «تاکنون بیش از ۱۵۰ رشته برای 8 شعبه واحد علوم و تحقیقات و واحدهای قشم و امارات در دفترچه آزمون وارد شده است«.


دکتر کرم‌الله دانشفرد تاکید کرد: «مسئله‌ای که شعب در ایجاد و راه‌اندازی رشته‌ها باید در نظر داشته باشند استانداردسازی این رشته‌ها است به نحوی که رشته‌های آنها در سطح استان متبوع‌شان از لحاظ استاندارد کیفی زبانزد شود«.


شعب علوم و تحقیقات؛ بازوهای اجرایی کردن تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی و اتاق تعاون مرکزی ایران


معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات نیز نکته حائز اهمیت در فعالیت مجدد شعب علوم و تحقیقات را رعایت شأن پژوهش‌محوری، فعالیت‌های دانش‌بنیان و حرکت‌های پژوهشی متناسب با آمایش سرزمین دانست و گفت: «به عبارت دیگر مبنا و رسالت اصلی شعب علوم و تحقیقات باید بر اساس پژوهش محوری و فعالیت‌های دانش‌بنیان تعریف شده و مسئله محوری را در نظر داشته باشد«.


دکتر فاطمه عزیزآبادی فراهانی با توجه به تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی و اتاق تعاون مرکزی ایران، افزود: «این تفاهم‌نامه به واسطه ارتباط مجموعه‌های کشاورزی، کشت و صنعت با تعاونی‌ها و فعالیت بالغ بر ۳۰ هزار تعاونی فعال در کشور، ظرفیت و فرصت مناسبی را برای هدایت و حمایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرار داده است که شعب واحد علوم و تحقیقات نیز می‌توانند از این فرصت استفاده کنند«.


نشست شعب علوم و تحقیقات با حضور قائم مقام واحد علوم و تحقیقات، مدیرکل حوزه ریاست، معاونان این واحد و برخی از رؤسا، و مسئولان واحدها و هیأت امنا استان‌های سیستان بلوچستان، سیرجان، کرمان، چهارمحال و بختیاری، شیراز، اصفهان، لرستان، قزوین، قشم، هرمزگان، کرمانشاه، آیت‌الله آملی، خوزستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب